Najprostsze brownie z mlecznej czekolady

Autor 27.6.14 , , , , , , ,

Mam takie szczęście, że właśnie mam drugi pod rząd długi weekend.
Tym, którzy jednak musieli iść dziś do pracy, proponuję na osłodę piątkową rozpustę.
Mega słodkie, ulepkowate, wilgotne i pyszne brownie z mlecznej czekolady.
Jest to bazowy przepis, można do woli dodawać do niego owoce, zmieniać rodzaje czekolady i gwarantuję, że efekty zawsze będą pyszne.
Moje brownie zniknęło zanim zdążyło wystygnąć, tak to jest, jak się spotyka trójka czekoladożerców ;)




Składniki na formę keksówkę:

  • 100 g mąki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 100 g mlecznej czekolady
  • jajko



Masło i czekoladę topimy razem w kąpieli wodnej, cukier ucieramy z jajkiem.
Łączymy obie masy.
Dodajemy mąkę. 
Pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Ciasto ma pozostać lepkie i wilgotne w środku.



PODOBNE POSTY

10 komentarze

  1. Zazdroszczę weekendowania, ale przede wszystkim zdolności kulinarnych:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, akurat kiedyś szukałam proporcji na taką małą keksówkę, bo wszędzie była ilość składników na większe formy. Przyda się :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja muszę sobie kupić kilka większych foremek, bo ciasto z keksówki znika w kwadrans :D

      Usuń
  3. Pysznie wygląda!

    Mnie długi weekend za tydzień czeka.:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis szybki i prosty do wykonania, ciasto w 5 minut, nie licząc oczywiście pieczenia :)

    OdpowiedzUsuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.