Najprostsze brownie z mlecznej czekolady
Mam takie szczęście, że właśnie mam drugi pod rząd długi weekend.
Tym, którzy jednak musieli iść dziś do pracy, proponuję na osłodę piątkową rozpustę.
Mega słodkie, ulepkowate, wilgotne i pyszne brownie z mlecznej czekolady.
Jest to bazowy przepis, można do woli dodawać do niego owoce, zmieniać rodzaje czekolady i gwarantuję, że efekty zawsze będą pyszne.
Moje brownie zniknęło zanim zdążyło wystygnąć, tak to jest, jak się spotyka trójka czekoladożerców ;)
Składniki na formę keksówkę:
- 100 g mąki
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 100 g mlecznej czekolady
- jajko
Masło i czekoladę topimy razem w kąpieli wodnej, cukier ucieramy z jajkiem.
Łączymy obie masy.
Dodajemy mąkę.
Pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Ciasto ma pozostać lepkie i wilgotne w środku.
10 komentarze
Zazdroszczę weekendowania, ale przede wszystkim zdolności kulinarnych:)
OdpowiedzUsuńGotowania można się nauczyć ;)
UsuńO, akurat kiedyś szukałam proporcji na taką małą keksówkę, bo wszędzie była ilość składników na większe formy. Przyda się :D
OdpowiedzUsuńJa muszę sobie kupić kilka większych foremek, bo ciasto z keksówki znika w kwadrans :D
UsuńPysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńMnie długi weekend za tydzień czeka.:-)
Chciałoby się mieć taki co tydzień :D
Usuńno i zgłodniałam :D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPrzepis szybki i prosty do wykonania, ciasto w 5 minut, nie licząc oczywiście pieczenia :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak!
UsuńNie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.