Bezglutenowe placuszki bananowe
Na ten przepis trafiłam całkiem przypadkiem, ale bardzo przypadł mi do gustu.
Placuszki są zdrowe, sycące i bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Nie potrzeba do nich wielu składników, a są naprawdę smaczne.
Gorąco polecam na (niekoniecznie) weekendowe śniadanie :)
Składniki na porcję dla jednej osoby:
- jeden spory bardzo dojrzały banan
- dwa nieduże jajka
- łyżeczka oleju słonecznikowego
- 3-4 łyżki mąki kukurydzianej
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.
Smażymy bez tłuszczu na patelni do momentu pojawienia się "bąbelków" na plackach, na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi owocami.
11 komentarze
Muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńSą pyszne, lekkie i zdrowe :)
UsuńJa robię wersję z glutenem, czyli ze zmielonymi płatkami owsianymi, pyszne :D
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować z płatkami :)
UsuńTeż robię z płatkami, polecam :)
UsuńBananowe uwielbiam! Są takie słodkie ;)
OdpowiedzUsuńO tak, są idealne :)
UsuńBanan jako jeden z najlepszych słodzików :D
OdpowiedzUsuńI po co komu cukier? :D
UsuńPrzepyszne i szybkie w przygotowaniu placuszki :) Też bardzo często sięgamy po banana kiedy trzeba coś osłodzić :)
OdpowiedzUsuńSzybkie, pyszne i zdrowe :)
UsuńNie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.