Płatki ryżowe z mascarpone i kiwi

Autor 3.3.15 , , , , , ,

Ostatnio wstaję o kilka minut wcześniej, żeby zjeść codziennie pożywne, zdrowe śniadanie, nie za bardzo mogę jeść pieczywo częściej niż 1-2 razy w tygodniu.
Mając mało czasu stawiam na płatki ryżowe, są naprawdę błyskawiczne w przygotowaniu.
Dzisiaj płatki w wersji kremowej - z dodatkiem serka mascarpone, świeżego kiwi i jagód goji.




Składniki na dwie porcje:

  • płatki ryżowe - 175 g
  • mleko - 300-350 ml
  • dwie czubate łyżki serka mascarpone
  • łyżka syropu klonowego
  • kiwi - dwie sztuki
  • garść jagód goji


Płatki gotujemy na mleku do miękkości, dodajemy mascarpone i syrop klonowy, dokładnie mieszamy.
Dodajemy kiwi i suszone jagody (jagody można pominąć).

PODOBNE POSTY

14 komentarze

  1. Ostatnio jadłam jagody goi - bardzo dobre:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O, widzę, że w końcu się przekonalas, iz naprawdę warto wstac chwile wcześnie by z supersniadaniem zacząć dzień :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam wyjścia z uwagi na zdrowie :(

      Usuń
  3. Narobiłaś mi ochoty na kiwi :( Ale fotka świetna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Napisałabym, że zawsze można pójść i kupić, ale pogoda u mnie nie zachęca do wyjścia :/

      Usuń
  4. Zamiast jagód nawtykałybyśmy tam mnóstwo orzechów :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie pyszności:) może dziś na deser zrobię takie cudo tylko serka mascarpone u mnie brak:( ,ale bez serka tez powinno dać radę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bez serka też jest ok, można dać serek homogenizowany waniliowy :)

      Usuń
    2. Takowy posiadam :) dziś jednak zrobię z tego kolację dla dziecka i dla mnie:)

      Usuń
    3. Bardzo fajna, lekka kolacja :)

      Usuń
  6. Skoro praktykujesz teraz takie coś codziennie to wielkie gratulacje! ;)
    Uwielbiam ryżowe, ale nic nie pobije mojej manny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam mannę, muszę też zacząć jeść :)

      Usuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.