Płatki ryżowe z mascarpone i kiwi
Ostatnio wstaję o kilka minut wcześniej, żeby zjeść codziennie pożywne, zdrowe śniadanie, nie za bardzo mogę jeść pieczywo częściej niż 1-2 razy w tygodniu.
Mając mało czasu stawiam na płatki ryżowe, są naprawdę błyskawiczne w przygotowaniu.
Dzisiaj płatki w wersji kremowej - z dodatkiem serka mascarpone, świeżego kiwi i jagód goji.
Składniki na dwie porcje:
- płatki ryżowe - 175 g
- mleko - 300-350 ml
- dwie czubate łyżki serka mascarpone
- łyżka syropu klonowego
- kiwi - dwie sztuki
- garść jagód goji
Płatki gotujemy na mleku do miękkości, dodajemy mascarpone i syrop klonowy, dokładnie mieszamy.
Dodajemy kiwi i suszone jagody (jagody można pominąć).
14 komentarze
Ostatnio jadłam jagody goi - bardzo dobre:)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię :)
UsuńO, widzę, że w końcu się przekonalas, iz naprawdę warto wstac chwile wcześnie by z supersniadaniem zacząć dzień :)
OdpowiedzUsuńNie mam wyjścia z uwagi na zdrowie :(
UsuńNarobiłaś mi ochoty na kiwi :( Ale fotka świetna
OdpowiedzUsuńNapisałabym, że zawsze można pójść i kupić, ale pogoda u mnie nie zachęca do wyjścia :/
UsuńZamiast jagód nawtykałybyśmy tam mnóstwo orzechów :D
OdpowiedzUsuńTeż można :)
UsuńJakie pyszności:) może dziś na deser zrobię takie cudo tylko serka mascarpone u mnie brak:( ,ale bez serka tez powinno dać radę:)
OdpowiedzUsuńBez serka też jest ok, można dać serek homogenizowany waniliowy :)
UsuńTakowy posiadam :) dziś jednak zrobię z tego kolację dla dziecka i dla mnie:)
UsuńBardzo fajna, lekka kolacja :)
UsuńSkoro praktykujesz teraz takie coś codziennie to wielkie gratulacje! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryżowe, ale nic nie pobije mojej manny :)
Mam mannę, muszę też zacząć jeść :)
UsuńNie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.