Bezglutenowe placuszki bananowe

Autor 12.3.15 , , , , , , ,

Na ten przepis trafiłam całkiem przypadkiem, ale bardzo przypadł mi do gustu.
Placuszki są zdrowe, sycące i bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.
Nie potrzeba do nich wielu składników, a są naprawdę smaczne.
Gorąco polecam na (niekoniecznie) weekendowe śniadanie :)



Składniki na porcję dla jednej osoby:

  • jeden spory bardzo dojrzały banan
  • dwa nieduże jajka
  • łyżeczka oleju słonecznikowego
  • 3-4 łyżki mąki kukurydzianej





Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.
Smażymy bez tłuszczu na patelni do momentu pojawienia się "bąbelków" na plackach, na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi owocami.

PODOBNE POSTY

11 komentarze

  1. Ja robię wersję z glutenem, czyli ze zmielonymi płatkami owsianymi, pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bananowe uwielbiam! Są takie słodkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Banan jako jeden z najlepszych słodzików :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszne i szybkie w przygotowaniu placuszki :) Też bardzo często sięgamy po banana kiedy trzeba coś osłodzić :)

    OdpowiedzUsuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.