Pikantne brownie z truskawkami i chilli
Dzisiejsze ciacho jest ostro-słodkie, idealnie wyważone, idealne dla fanów odrobiny pikanterii w słodyczach.
Słodkie, ulepkowate, zamulające, jak to brownie, ale z charakterem nadanym przez szczyptę chilli :)
Składniki na formę keksówkę:
- 50 g mąki tortowej
- 50 g cukru
- 100 g mlecznej czekolady i 50 g deserowej
- jajko
- 100 g masła
- szczypta chilli
- szczypta soli
- kilka dużych truskawek
Masło i czekoladę roztapiamy, do masy dodajemy jajko, sól, cukier, chilli i mąkę, wylewamy masę do formy.
Na wierzchu układamy pokrojone truskawki.
Pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach.
14 komentarze
Jedyne co bym zmieniła to truskawki na wiśnie, a tak to po prostu pewnie smakuje bosko.
OdpowiedzUsuńWiśnie też by bardzo pasowały, ale ja nie przepadam.
UsuńTo nie dla mnie taki przepis, nie lubię takich połączeń.
OdpowiedzUsuńChodzi Ci o chilli?
UsuńTak ciekawie połączyłaś smaki, że naprawdę z chęcią kawałek byśmy podkradły :D Ale nas naszła ochota na truskawki w czekoladzie :D
OdpowiedzUsuńTruskawki w czekoladzie <3
UsuńDodatek chilii to nie moje klimaty, ale reszta super :)
OdpowiedzUsuńChilli można sobie odpuścić :)
UsuńCHCĘ TO!!!!!! <3
OdpowiedzUsuńZnika z talerza z prędkością światła ;)
UsuńDla mnie wypasione ciacho:) lubię szczyptę pikanterii w słodyczach.
OdpowiedzUsuńJa też. Albo szczyptę soli, rewelacyjnie podkreśla słodycz.
UsuńAż ślinka cieknie :(
OdpowiedzUsuńhttp://malinnyblog.blogspot.com/
Wszystkim wielbicielom czekolady na pewno :)
UsuńNie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.