Sezamowa panierka do kurczaka
Każdy zna filety z piersi kurczaka panierowane w bułce tartej, nie ma nic bardziej nudnego.
Ale są też inne panierki, dzisiejsza na przykład jest mocno chrupiąca ;)
zamowa panierka do mięsa:
- ziarna sezamu
- mąka kukurydziana
- wędzona papryka
- pieprz
- sól
- kolendra
10 komentarze
Bardzo lubię taką panierkę:)
OdpowiedzUsuńTo też i moja ulubiona, zaraz po kukurydzianej :)
UsuńWszyscy ostatnio kuszą panierkami z migdałów, płatków kukurydzianych a teraz z sezamu :D To musi smakować świetnie :)
OdpowiedzUsuńJest smaczna :)
UsuńNawet bułka tarta nie jest nudna jak się jak odpowiednio przyprawi (przyprawa gyros, mmmm), ale lubię też czasami zrobić coś innego, jak panierkę z płatków kukurydzianych :)
OdpowiedzUsuńJa zawsze doprawiam bułkę papryką i ziołami, ale wolę bardziej chrupiące panierki.
UsuńJa ostatnio w płatkach kukurydzianych robiłam na imprezę i goście przepis brali,a w poniedziałek miałam rybę pieczoną w płatkach kukurydzianych pycha:) . Sezam muszę kupić i spróbować Twój przepis:)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić taką rybę.
UsuńJuż nie pamiętam kiedy cokolwiek panierowałam :D. Ale taką sezamową obwolutką bym nie pogardziła :)
OdpowiedzUsuńBez panierki robię tylko mięso na patelni grillowej i steki wołowe.
UsuńNie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.