Sezamowa panierka do kurczaka

Autor 17.2.15 , , , , ,

Każdy zna filety z piersi kurczaka panierowane w bułce tartej, nie ma nic bardziej nudnego.
Ale są też inne panierki, dzisiejsza na przykład jest mocno chrupiąca ;)


zamowa panierka do mięsa:

  • ziarna sezamu
  • mąka kukurydziana
  • wędzona papryka
  • pieprz
  • sól
  • kolendra

PODOBNE POSTY

10 komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. To też i moja ulubiona, zaraz po kukurydzianej :)

      Usuń
  2. Wszyscy ostatnio kuszą panierkami z migdałów, płatków kukurydzianych a teraz z sezamu :D To musi smakować świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nawet bułka tarta nie jest nudna jak się jak odpowiednio przyprawi (przyprawa gyros, mmmm), ale lubię też czasami zrobić coś innego, jak panierkę z płatków kukurydzianych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zawsze doprawiam bułkę papryką i ziołami, ale wolę bardziej chrupiące panierki.

      Usuń
  4. Ja ostatnio w płatkach kukurydzianych robiłam na imprezę i goście przepis brali,a w poniedziałek miałam rybę pieczoną w płatkach kukurydzianych pycha:) . Sezam muszę kupić i spróbować Twój przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Już nie pamiętam kiedy cokolwiek panierowałam :D. Ale taką sezamową obwolutką bym nie pogardziła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bez panierki robię tylko mięso na patelni grillowej i steki wołowe.

      Usuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.