Makaron z awokado i serem pleśniowym

Autor 2.6.15 , , , , ,

Bardzo lubię awokado. Zarówno takie mniej dojrzałe, pokrojone w plastry lub kostkę i dorzucone do sałatki, jak i takie bardzo dojrzałe, rozgniecione na papkę i dodane do makaronu lub rozsmarowane na kanapce.
Awokado samo w sobie jest raczej mdłe, potrzebuje więc solidnego doprawienia i wyrazistego towarzystwa na talerzu.




Przepis na dwie porcje:
Ugotowany makaron mieszamy z jednym rozgniecionym na papkę awokado, kilkoma łyżkami oliwy (może być smakowa, ja dałam cytrynową), pokrojonym w kostkę ulubionym pleśniowym serem (u mnie lazur) i doprawiamy pieprzem i chilli.



PODOBNE POSTY

14 komentarze

  1. Uwielbiam awokado. Jedyne co w nim mnie wkurza to okres czekania aż zmięknie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też, ostatnio jak kupiłam w Kaufie mango i awokado, to grubo ponad tydzień leżały sobie w koszyku, zanim nadawały się do jedzenia.

      Usuń
  2. A ja właśnie nie przepadam zbytnio za awokado.

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm do awokado mam stosunek obojętny ale ser pleśniowy? Zawsze i w każdych ilościach...

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochamy miękkie awokado i mogłybyśmy je jeść bez jakichkolwiek dodatków. Ba, nawet w sałatce stwierdziłyśmy, że nam gdzieś jego smak ucieka i wolimy jeść je solo :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Awokado tylko w pastach. Ser pleśniowy - bodaj i cała kostka. :D

    shariankoweleben.wordpress.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Nadal nie polubiłam się z awokado ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Awokado mniam mniam jem tam po prostu jak mnie najdzie ochota:) . W połączeniu z wyrazistym serem Lazur musi być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.