Francuski quiche serowy

Autor 20.8.14 , , , , ,

Dzisiaj kolejny sposób na wykorzystanie ciasta francuskiego.
Można oczywiście użyć też ciasta kruchego, ale jeżeli zależy nam na ekspresowym obiedzie, to ciasto francuskie będzie idealne.




Składniki:

  • ciasto francuskie (najlepiej okrągłe)
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietanki 30%
  • szklanka tartego miękkiego żółtego sera
  • ser pleśniowy typu lazur
  • camembert
  • ser kozi
  • oregano, tymianek, sól, pieprz




Wylepiamy formę do tarty ciastem.
Jajka wbijamy do miski, łączymy ze śmietaną, tartym miękkim serem i przyprawami.
Wylewamy masę na ciasto.
Wykładamy na wierzch sery pokrojone w nieduże kawałki.
Pieczemy całość przez 30-35 minut w 180 stopniach.

PODOBNE POSTY

4 komentarze

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.