Tortillowe roladki z ricottą i łososiem

Autor 15.1.15 , , , , , , , ,

Dzisiejsze roladki były jedną z najpopularniejszych przekąsek na mojej domówce urodzinowej, wszystkim bardzo smakowały.
Widziałam w wielu przepisach takie roladki z kremowym serkiem typu Philadelphia, ja dałam ricottę i była to zdecydowanie zmiana na plus.
Jeżeli chodzi o doprawienie roladek, to wystarczy sam pieprz - łosoś sam w sobie jest wystarczająco słony.
Koperek koniecznie musi być świeży, suszony nie da takiego samego efektu.




Składniki:

  • 4 placki tortillowe - kupione lub domowe - TUTAJ znajdziecie przepis na domowe placki
  • 1 opakowanie (250 g) ricotty
  • 250 g wędzonego łososia w plastrach (odradzam sałatkowego)
  • pieprz
  • pęczek świeżego koperku


Tortille smarujemy cienko ricottą, posypujemy pieprzem, nakładamy kawałki łososia, posypujemy posiekanym koperkiem.
Następnie ciasno zwijamy je w rulon i kroimy na mniejsze kawałki.

PODOBNE POSTY

12 komentarze

  1. Trzeba przyznać, że smakowicie się prezentuje :) Fajne takie połączenie, szczególnie na imprezie, gdzie można szybko coś dobrego przekąsić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Będzie to stały element w moim imprezowym menu :)

      Usuń
  3. Prosta i szybka przekąska i prezentująca się o wiele ciekawiej niż koreczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za przepis na urodziny:) za 2tyg robię pierwszą domówkę to będzie jak znalazł. Ostsnio kupiłam tortille i robiłam sobie z rukolą,świeżymi warzywami i szynką szwardzwaldzką i oliwkami ach i serkiem smarowałam też dobre na lekki obiad,

    OdpowiedzUsuń
  5. Z tą przekąską mogłabym mieć problem. Wędzony łosoś to jeden z niewielu produktów, do których mam uraz.

    OdpowiedzUsuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.