Pikantne brownie z truskawkami i chilli

Autor 27.1.15 , , , , , , ,

Dzisiejsze ciacho jest ostro-słodkie, idealnie wyważone, idealne dla fanów odrobiny pikanterii w słodyczach.
Słodkie, ulepkowate, zamulające, jak to brownie, ale z charakterem nadanym przez szczyptę chilli :)





Składniki na formę keksówkę:

  • 50 g mąki tortowej
  • 50 g cukru
  • 100 g mlecznej czekolady i 50 g deserowej
  • jajko
  • 100 g masła
  • szczypta chilli
  • szczypta soli
  • kilka dużych truskawek






Masło i czekoladę roztapiamy, do masy dodajemy jajko, sól, cukier, chilli i mąkę, wylewamy masę do formy.
Na wierzchu układamy pokrojone truskawki.
Pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach.

PODOBNE POSTY

14 komentarze

  1. Jedyne co bym zmieniła to truskawki na wiśnie, a tak to po prostu pewnie smakuje bosko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiśnie też by bardzo pasowały, ale ja nie przepadam.

      Usuń
  2. To nie dla mnie taki przepis, nie lubię takich połączeń.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak ciekawie połączyłaś smaki, że naprawdę z chęcią kawałek byśmy podkradły :D Ale nas naszła ochota na truskawki w czekoladzie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Dodatek chilii to nie moje klimaty, ale reszta super :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla mnie wypasione ciacho:) lubię szczyptę pikanterii w słodyczach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też. Albo szczyptę soli, rewelacyjnie podkreśla słodycz.

      Usuń
  6. Aż ślinka cieknie :(

    http://malinnyblog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.