Jogurty włoskie z Lidla: limonka & mascarpone oraz zabaglione

Autor 28.6.13 , ,

W ubiegłym tygodniu w Lidlu trwał włoski tydzień tematyczny.
Oprócz makaronów i suszonych pomidorów nabyłam wtedy też jogurty.
Do wyboru były cztery smaki:

  • limonka i mascarpone
  • nocciolata
  • zabaglione
  • migdał i marcepan


Smaki nocciolata i migdałowo-marcepanowy okazały się w moim najbliższym Lidlu niedostępne, dlatego kupiłam dwa pozostałe. W koszyku wylądowały dwa jogurty limonkowe i jeden zabaglione, które widać na zdjęciu.



Skonsumowałam już obydwie wersje i śmiało mogę powiedzieć przede wszystkim to, że skład nie zachwyca - w jogurtach zastosowano syrop glukozowo-fruktozowy.
Jeżeli chodzi o sam smak, to na szczęście nie jest sztuczny czy chemiczny.
Jogurty są gęste i bardzo kremowe. Pachną bardzo apetycznie.
W jogurcie o smaku zabaglione faktycznie czuć masę jajeczną. Zapach troszkę przywodzi na myśl inny jogurt z Lidla - taki o smaku likieru jajecznego.
Jogurt limonkowo-mascarpone moim zdaniem jest pyszny. Bardziej serowy, niż limonkowy, kremowy, wyrazisty, nie za słodki.
Podsumowując - bardzo polecam osobom, które nie boją się raz na jakiś czas zjeść czegoś, co ma w składzie rzeczony syrop g-f.
Jedynie cena moim zdaniem mogłaby być niższa, bo ponad 1,50 zł za malutki kubeczek to sporo.

PODOBNE POSTY

0 komentarze

Nie zamierzam tolerować złośliwości i chamstwa,
takie komentarze będą usuwane.
Proszę o wykazanie się kulturą osobistą, dziękuję.